Marianne Vos
Marianne Vos - © Pro Shots

Vos maakt geslaagde rentree na tien maanden afwezigheid

13 maart 2016
Marianne Vos kan tevreden terugkijken op haar terugkeer in het wielerpeloton. De Brabantse kon zondag tot in de finale meedoen in de Drentse Acht van Westerveld.

Vos maakte deel uit van een kopgroep van dertien rensters, trok de sprint aan voor ploeggenote Anouska Koster en finishte zelf als tiende.

De Canadese Leah Kirchmann van Liv-Plantur troefde in de eindsprint in Dwingeloo na 141 kilometer het naderende peloton en haar medevluchters af. Koster eindigde als derde en was de beste Nederlandse.

Olympische Spelen
Vos stond tien maanden aan de kant wegens blessures en verschijnselen van overtraindheid. De koers in Drenthe was haar eerste wegwedstrijd sinds mei vorig jaar en ze wilde vooral ritme opdoen. De 28-jarige meervoudig olympisch en wereldkampioene wil zich dit jaar richten op de Spelen in Rio.

Vos vertelde na afloop dat ze nerveus weer aan de start verscheen. "Het is wel wat als je er ineens weer bij bent, maar het was heerlijk om mee te maken. Het liep meteen best lekker en ineens zat ik in de kopgroep. Dat gaf wel een kick."

Zelf had ze niet meer de benen voor de sprint. "Ik kwam niet om zelf een resultaat neer te zetten. Of ik hier nu vijfde, achtste of tiende zou worden, maakte me niet zoveel uit."

De wielrenster wil nog niet heel ver vooruit kijken. "Het doel is om Rio te halen. Vandaag was een test. Ik heb een stapje meer kunnen zetten, dan ik vooraf verwachtte. Dat is heel goed nieuws." (ANP)