Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Nadal wil voormalige Franse sportminister aanklagen

14 maart 2016
Rafael Nadal pikt de dopingbeschuldigingen van de voormalige Franse sportminister Roselyne Bachot niet en heeft aangekondigd haar voor de rechter te willen slepen.

Dat deed de Spanjaard zondagnacht na zijn zege in de tweede ronde op Gilles Müller van het Masterstoernooi in Indian Wells.

Bachelot had in een tv-programma beweerd dat Nadals lange afwezigheid vanwege een blessure in 2012 vermoedelijk bedoeld was om een positieve dopingtest te maskeren. "Ik word hier moe van", reageerde Nadal. "Sinds mijn vijfde werk ik hard en dat heb ik altijd met eerlijkheid, passie, intensiteit en liefde voor de sport gedaan."

"Nu is het moment gekomen om hier tegenin te gaan", laat de veertienvoudig Grand Slam-winnaar weten bij de BBC. "We gaan haar aanklagen. In het verleden heb ik zulke dingen laten gaan. Dat doe ik deze keer niet."

Vanuit Spanje kreeg Nadal bijval van onder meer de hoogste Spaanse sportautoriteit CSD, het nationale olympisch comité en voetbalclubs Real Madrid en FC Barcelona. (FOX Sports/ANP)

 

Exit Andy Murray in Indian Wells

15 maart 2016
Exit Andy Murray in Indian Wells
Andy Murray is vroegtijdig uitgeschakeld op het toernooi van Indian Wells. De Schot liet zich in de derde ronde verrassen door Federico Delbonis:...