Nick Kyrgios in gesprek met een teleurgestelde toeschouwer

Nick Kyrgios: Ik ben het publiek niets verschuldigd

12 oktober 2016

Nick Kyrgios is weer in opspraak geraakt. De Bad Boy van het tennis vergooide op de ATP Shanghai Rolex Masters zijn partij tegen Mischa Zverev.

De Australiër liep meerdere malen ongeïnteresseerd weg van een return van de Duitser en kreeg mede daarom boe-geroep van enkele kritische toeschouwers over zich heen. Scheidsrechter Ali Nili sprak hem aan op het feit dat spelers geacht worden 'zich professioneel' te gedragen.

Daarna kreeg Kyrgios het aan de stok met iemand in het publiek. "Wil jij hier komen staan en spelen?" Het Australische enfant terrible, dat afgelopen weekend nog het ATP-toernooi van Tokio won, verloor uiteindelijk met 6-3, 6-1 van Zverev, die 110e staat op de wereldranglijst.

Nili gaf hem een officiële waarschuwing voor 'obscene uitlatingen', dus waarschijnlijk volgt er nog een boete. Na afloop toonde Kyrgios weinig berouw. "Ik ben het publiek niets verschuldigd. Als ze er niet van houden, ik heb ze niet gevraagd om te komen kijken. Ga gewoon weg dan. Als jullie zo goed zijn in het geven van adviezen en in tennis, waarom zijn jullie dan niet zo goed als ik?"

Een paar uur later bood hij op Twitter zijn excuses aan: "Ik was niet goed genoeg vandaag, op veel vlakken. Ik ben beter dan dat. Ik kan wel over excuses gaan beginnen, maar die zijn er niet. Sorry." (FOX Sports)