Novak Djokovic

ATP Indian Wells: IJzersterke Kyrgios verrast Djokovic

16 maart 2017

Het is nog niet het tennisjaar van Novak Djokovic. De Servische prijzenpakker liet zich in de vierde ronde van Indian Wells verrassen door Nick Kyrgios: 6-4, 7-6 (7-3).

Kyrgios maakte indruk met een ijzersterke service. De Australiër hoefde in bijna twee uur geen enkel breakpoint toe te staan en legde daarmee de basis voor een indrukwekkende zege. Zijn tweede op Djokovic in de laatste twaalf dagen.

Kyrgios brak Djokovic, die de laatste drie edities van Indian Wells op zijn naam schreef, gelijk op diens eerste servicebeurt. Dat voordeel bleek genoeg voor de eerste set. In de tiebreak van de tweede set schoot het enfant terrible uit de startblokken met een 3-0 voorsprong, om die niet meer uit handen te geven (7-3).

"Ik serveer zeer goed, dat geeft me de mogelijkheid om mijn tegenstanders onder druk te zetten in hun servicegames", aldus Kyrgios, die de laatste jaren afwisselend in het nieuws kwam vanwege zijn onmiskenbare talent en zijn oncontroleerbare temperament.

"Mijn mentaliteit gaat erop vooruit", zei de Aussie in Indian Wells. "Ik probeer voor ieder punt te vechten en competitief te zijn." Een succesvolle tactiek, bleek tegen een van de beste tennissers ter wereld.

In de kwartfinale stuit Kyrgios op Roger Federer, die Rafael Nadal uit het toernooi wipte. (FOX Sports)