Robin Haase

Haase geen schijn van kans tegen Del Potro in Miami

26 maart 2017

Robin Haase is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op het masterstoernooi van Miami. In de door de regen verlate zaterdagavondwedstrijd in Florida had de Nederlandse tennisser geen schijn van kans tegen de Argentijn Juan Martin del Potro: 2-6, 4-6.

Vanaf het begin had Haase, die nog nooit gewonnen had van Del Potro, niets in te brengen tegen het snelle spel van de nummer 34 van de wereld. De eerste servicegame wist de Hagenaar nog, zij het met veel moeite, te behouden. Maar slecht serveren en vele onnodige fouten van Haase zorgden ervoor dat Del Potro gemakkelijk de eerste set kon pakken. In de tweede set ging Haase veel beter serveren.

De nummer 48 van de ATP-ranking kreeg zelfs kansen om Del Potro te breken. Twee mogelijkheden daarop werden niet besteed. Prompt verloor Haase zijn eigen service in de negende game en verloor hij de wedstrijd. Del Potro treft in de derde ronde Roger Federer. De Zwitserse nummer vier van de plaatsingslijst won in zijn tweede rondepartij van de Amerikaanse qualifier Frances Tiafoe: 7-6 (2), 6-3. (FOX Sports/ANP)