Het is onzeker of Ron Vlaar zijn rentree bij het Nederlands elftal kan maken. De verdediger viel zondag geblesseerd uit in het uitduel van AZ met FC Twente (2-2). Hij kampt met een kuitblessure.

“Hij zal worden behandeld, zijn kuit wordt nu losgemaakt”, vertelde AZ-trainer John van den Brom. “Na een corner schoot het in zijn kuit. Hij vroeg direct om een wissel. Ik heb geen idee of hij inzetbaar is voor Oranje. Want ik ben geen dokter.''

Vlaar is opgenomen in de selectie van Oranje voor de komende oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. Hij speelde na het WK in Brazilië slechts een interland, vanwege blessureleed.

Vlaar is niet de enige verdediger van het Nederlands elftal met fysieke problemen. Ook achter de naam van Erik Pieters staat een groot vraagteken.

Bondscoach Danny Blind liet afgelopen vrijdag al doorschemeren dat hij met Mitchell Dijks een vervanger achter de hand heeft. De linksback van Ajax maakte wel deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke wedstrijden. Blind nam hem niet op in zijn definitieve groep van 25 spelers. (ANP)