Max Kruse.
Max Kruse. - © Pro Shots

Löw grijpt in: Kruse uit Duitse selectie gezet

21 maart 2016
Max Kruse is door bondscoach Joachim Löw uit de selectie van Duitsland gezet. De international moet boeten voor een zoveelste incident rond zijn persoon.

De 28-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg kwam afgelopen weekend weer in opspraak nadat hij op zijn verjaardagsfeest in Berlijn op agressieve wijze een telefoon van een journaliste van Bild afpakte, die foto’s had gemaakt. Vervolgens wiste Kruse de foto's.

Het incident werd breed uitgemeten door de boulevardkrant en dat lijkt de druppel te zijn geweest voor Löw. Eerder kwam Kruse in opspraak toen hij in oktober na een pokertoernooi 75.000 euro cash in een taxi verloor. Wolfsburg gaf hem daarbovenop nog een boete van 25.000 euro.

Daarna kwam via Bild de zogeheten Nutella-affaire aan het licht, waarbij Kruse teveel chocopasta zou eten als ontbijt.

WK 2014
Eerder miste Kruse het WK van 2014. Volgens Löw puur vanwege sportieve gronden. Maar een vermeend bezoek van een prostituee in zijn hotelkamer, voorafgaand aan de oefeninterland tegen Engeland, deed zijn imago niet goed.

Voor Löw is nu de maat vol. Kruse mist sowieso de oefeninterlands tegen Engeland en Italië. Deelname aan het EK lijkt voor hem verder weg dan ooit.

“Ik heb vorige week al duidelijk tegen Kruse gezegd wat ik van hem verwachtte, zowel op het veld als daarbuiten'', legde Löw uit. “Ik heb graag spelers die zich op voetbal en het EK concentreren, ook tussen de wedstrijden door. Max heeft zich bij herhaling onprofessioneel gedragen. Dat accepteer ik niet.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd