Levi Opdam
Levi Opdam - © Pro Shots

Opdam tekent eerste profcontract bij AZ

25 maart 2016
AZ heeft vrijdag jeugdspeler Levi Opdam vastgelegd. De 19-jarige rechtervleugelverdediger ondertekende in Alkmaar een contract dat hem tot medio 2018 aan de club verbindt, zo maakte de eredivisionist op de website bekend.

Opdam maakte eerder dit jaar zijn debuut in het eerste elftal door een blessure van Mattias Johansson. Zo speelde hij mee in het bekerduel met HHC Hardenberg en begon hij in de competitiewedstrijd tegen Vitesse in de basis.

“Dit contract is een beloning voor het harde werken van Levi'', zei directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Het is bijzonder dat deze jongen de hele jeugdopleiding van AZ heeft doorlopen en het is in zijn voordeel dat hij veel wedstrijden in Jong AZ heeft gespeeld. Daardoor heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft hij zelfs zijn debuut kunnen maken in het eerste. Levi is op de goede weg.''

Opdam: ‘Alles komt nu tegelijk’
"Het duurde eventjes, maar dan heb je wel wat", reageert Opdam op het ondertekenen van zijn eerste profcontract. "Ik heb er zin in om tot 2018 bij AZ te voetballen. Alles komt nu tegelijk. Ik heb mijn debuut gemaakt in het eerste elftal en een contract getekend. Het gaat opeens erg snel voor mijn gevoel. Mijn doelstelling is nu om me goed verder te ontwikkelen en zo veel mogelijk bij het eerste team te blijven." (FOX Sports/ANP)