Kolbeinn Sigthorsson heeft IJsland weer wat extra zelfvertrouwen gegeven in de aanloop naar het EK.

De oud-Ajacied viel in Athene tegen Griekenland na een uur in en maakte acht minuten voor tijd de winnende treffer: 2-3.

IJsland, dat ten koste van onder meer Oranje de eindstrijd in Frankrijk bereikte, kwam dinsdagavond in het stadion van Olympiakos Piraeus snel met 2-0 achter (doelpunten Konstantinos Fortounis). Arnor Traustason deed nog voor rust iets terug. Sverrir Ingason maakte ver in de tweede helft gelijk, waarna Sigthorsson voor de echte vreugde zorgde.

Gelijkspel Zweden
Zweden heeft ter voorbereiding op het EK de oefenwedstrijd tegen Tsjechië in Solna niet kunnen winnen. Ondanks de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic eindigde het duel, dat werd geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis, in 1-1.

Zweden, tegenstander van Nederland in de kwalificatie voor het WK, kwam binnen een kwartier op voorsprong door oud-PSV'er Marcus Berg. Hij rondde voorbereidend werk van Martin Olsson af. De Tsjechen, die Oranje mede de weg versperden naar het EK, kwamen snel op gelijke hoogte door Matej Vydra.

Ibrahimovic, die donderdag in Antalya tegen Turkije (2-1 nederlaag) ontbrak, maakte de negentig minuten vol. Nijhuis hield de kaarten op zak. (FOX Sports/ANP)