Lionel Messi.
Lionel Messi. - © ANP

Copa America in juni live op FOX Sports

30 maart 2016
FOX Sports heeft de exclusieve uitzendrechten verworven van de Copa America én de International Champions Cup, in totaal 57 live topwedstrijden. Een groot aantal wereldsterren is deze zomer dus live te bewonderen op onze kanalen.

Copa America Centenario | 3 – 26 juni, Verenigde Staten | 32 wedstrijden
Messi, Neymar, James Rodriguez, Guardado en Luis Suarez. Zomaar een paar namen die in juni live zijn te aanschouwen op FOX Sports tijdens de Copa America Centenario.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, vindt de Copa America voor het eerst buiten Zuid-Amerika plaats. De Verenigde Staten zijn gastheer van het Zuid-Amerikaanse equivalent van het Europees kampioenschap voetbal. Aan het prestigieuze toernooi doen in totaal 16 landen mee, waaronder Brazilië, Argentinië, Colombia, VS, Mexico, Uruguay en Chili.

De deelnemende landen worden verdeeld over vier groepen, na de groepsfase plaatsen de beste twee landen per groep zich voor de kwartfinales. De finale is op 26 juni in het MetLife Stadium in New Jersey.

International Champions Cup | 22 juli – 13 augustus | 25 wedstrijden
FOX Sports doet óók live verslag van de International Champions Cup (ICC), het toernooi waarin Europese topclubs zich voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen. De ICC brengt een selectie van de beste clubs ter wereld samen in een toernooi, gespeeld over vier continenten: Europa, Amerika, Azië en Oceanië.

De ICC start 22 juli in Shanghai met het duel Manchester United – Borussia Dortmund. Deelnemende clubs zijn verder FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Internazionale, AC Milan, Juventus, Tottenham Hotspur, Leicester City, Celtic en Melbourne Victory.