Andrés Guardado
Andrés Guardado - © Pro Shots

PSV moet Andrés Guardado missen in Alkmaar

1 april 2016
Andrés Guardado ontbreekt dit weekend bij PSV. De Mexicaan heeft volgens trainer Phillip Cocu 'wat lichte klachten' en kan zaterdag niet meespelen tegen AZ.

"Ik kan niet aangeven hoe lang hij eruit is. Hij heeft wel meegetraind'', aldus Cocu. Guardado heeft een bovenbeenblessure en moest daarom de oefensessie op vrijdag afbreken.  

Dinsdag was Guardado nog van grote waarde voor zijn nationale elftal. De middenvelder maakte de openingstreffer in het duel met Canada (2-0) en is met het Mexicaanse team zeker van een plaats in de laatste kwalificatieronde voor het WK.

Van Jürgen Locadia was al bekend dat hij het treffen met AZ zou missen. De aanvaller raakte geblesseerd in de eredivisietopper tegen Ajax van twee weken geleden en heeft een beschadiging aan zijn enkelbanden.

AZ
In Alkmaar zijn Ron Vlaar, Mattias Johansson en Markus Henriksen op tijd fit om tegen PSV te spelen. "Alleen Celso Ortíz is licht geblesseerd teruggekomen van zijn interland met Paraguay", vertelde trainer John van den Brom tijdens het wekelijkse perspraatje.

"Verder zijn alle internationals met een zeer positief gevoel teruggekomen bij de club. Vincent Janssen heeft een fantastische periode bij Oranje achter de rug en ook Levi García heeft gescoord tijdens zijn debuut voor Trinidad & Tobago."

AZ moet het tegen PSV wel stellen zonder Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh, die allebei een schorsing uitzitten. (FOX Sports/ANP)