Bayer Leverkusen heeft VfL Wolfsburg vrijdagavond op een duidelijk 3-0 verlies getrakteerd. Die Werkself stijgt door de zege naar een voorlopige vierde plek.

Voor beide ploegen waren de belangen groot, aangezien ze allebei plaatsing voor de Champions League ambiëren. Leverkusen stond vooraf zesde, terwijl Wolfsburg pas terug te vinden was op de achtste positie.

De Volkswagenclub, nog zonder de bijna herstelde Bas Dost, liet een fletse indruk achter en kwam in de eerste helft dan ook terecht op achterstand. Uitgerekend voormalig Wolfsburg-speler Julian Brandt passeerde de weer fitte Diego Benaglio: 1-0.

Na rust bleef Leverkusen de bovenliggende partij. Hakan Calhanoglu (naast) en invaller Javier Hernandez (redding Benaglio) kregen kansen, maar de 2-0 viel pas ruim een kwartier voor tijd. De Mexicaanse spits, bijgenaamd Chicharito, liet de Zwitserse keeper kansloos met een bekeken boogbal.

In de slotfase maakte een andere invaller, Vladlen Yurchenko, met zijn eerste goal in de Bundesliga het leed voor Wolfsburg nog erger: 3-0. Bij de thuisploeg maakten Lars Bender en Charles Aranguiz na langdurig blessureleed hun rentree.

Wolfsburg, dat aan een uiterst teleurstellend seizoen bezig is, dreigt door de nederlaag Europees voetbal mis te lopen. Een stunt in de Champions League, te beginnen tegen Real Madrid, lijkt helemaal uitgesloten. (FOX Sports)

Stand