Ajax heeft met gemak de koppositie weer in handen gekregen. In de eigen Arena werd PEC Zwolle met 3-0 aan de kant gezet, een score die al na een helft op het bord stond.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan het overleden clubicoon Johan Cruijff opende Ajax snel de score. Lasse Schöne kopte Ajax binnen twee minuten op voorsprong. Een zeldzaamheid voor de Deen die pas zijn derde Eredivisiegoal met zijn hoofd maakte.

Arek Milik zorgde ervoor dat Ajax met een uiterst tevreden gevoel de rust inging. De Poolse aanvaller liet zijn zeventiende en achttiende competitietreffer noteren, waardoor de thuisploeg de tweede helft met een 3-0 voorsprong begon.

Ajax verzuimde vervolgens tot ergernis van trainer Frank de Boer het doelsaldo te verbeteren. De oefenmeester, afgelopen week geopereerd aan een gescheurde achillespees, zwaaide af en toe uit onvrede wil met zijn krukken in de lucht. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik Davy Klaassen en Riechedly Bazoer enige rust te gunnen. Beide middenvelders zijn geschorst als ze nog een kaart krijgen.

Vijf duels voor het competitie-einde heeft Ajax een voorsprong van twee punten op PSV. Beide ploegen komen zaterdag weer in actie. Ajax reist dan af naar Leeuwarden voor een ontmoeting met Cambuur, PSV krijgt Willem II op bezoek. (FOX Sports/ANP)


Riechedly
Riechedly