Kamohelo Mokotjo.
Kamohelo Mokotjo. - © Pro Shots

Mokotjo bedankt voor nationale ploeg Zuid-Afrika

5 april 2016
Kamohelo Mokotjo heeft voorlopig bedankt voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika.

De 25-jarige middenvelder van FC Twente kan al geruime tijd niet door één deur met de huidige bondscoach Shakes Mashaba.

Mokotjo maakte zijn besluit bekend via zijn Instagram-account. "Ik zal niet ingaan op de uitnodigingen van het nationale team in de nabije toekomst, totdat de huidige omstandigheden veranderen. Ik ben optimistisch dat ik ooit het shirt van Zuid-Afrika weer zal dragen. Ik hoop dat de mensen mijn beslissing respecteren.Dit was geen gemakkelijke beslissing, omdat ik met heel mijn hart van mijn land hou."

Zaterdag, na de 2-3 zege op Willem II, liep Mokotjo al leeg tegenover De Telegraaf. "Dit staat volledig los van de situatie bij FC Twente. Hij heeft duidelijk een probleem met mij. Het is echt iets persoonlijks. Hij (Mashaba, red.) selecteerde me alleen maar om de criticasters het zwijgen op te leggen. Iedereen wil dat ik speel. Ik ben de hoogst gewaardeerde speler van Zuid-Afrika, maar hij blijft mij zo behandelen. En dan heeft hij ook nog een grote mond over mij in de media. Het zit me echt tot hier!" (FOX Sports)