Christian Benteke kan opgelucht ademhalen. De spits van België en Liverpool staat door zijn knieblessure korter aan de kant dan verwacht en hoeft het EK in Frankrijk, in ieder geval daarom, niet te missen.

De 25-jarige Rode Duivel reisde van Anfield naar België voor een scan. Specialisten concludeerden vervolgens dat Benteke drie weken geblesseerd is, waarvan hij er al één week op heeft zitten. Theoretisch zou de aanvaller op 23 april, als Liverpool thuis tegen Newcastle United speelt, zijn rentree kunnen maken.

Benteke haakte twee weken geleden met de kwetsuur af voor de vriendschappelijke interland van België tegen Portugal. Hij miste twee jaar geleden het WK in Brazilië door een achillespeesblessure.

Het is zeer de vraag of de spits komende zomer, ondanks het positieve nieuws over de kortere duur van de revalidatie, zal deelnemen aan het EK. Benteke maakt bij Liverpool een moeizaam seizoen door. Trainer Jürgen Klopp doet niet altijd een beroep op hem en de Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft keuze uit veel andere topaanvallers, onder wie Romelu Lukaku.

België start het EK met een wedstrijd tegen Italië op 13 juni. De andere opponenten in de groepsfase zijn Ierland en Zweden. (FOX Sports)

Gerelateerd