Robbin Ruiter loopt een handbreuk op tegen Heracles Almelo
Robbin Ruiter loopt een handbreuk op tegen Heracles Almelo - © Pro Shots

Ruiter hoopt met speciale handschoen op bekerfinale

14 april 2016
FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter hoopt ondanks een gebroken linkerhand toch het doel te kunnen verdedigen in de KNVB Beker-finale tegen Feyenoord.

"Een breuk herstelt natuurlijk niet in twee weken, maar ik doe er alles aan om het toch te halen", aldus de sluitpost in de Telegraaf.

De sluitpost brak zijn hand in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) en leek zodoende een streep te kunnen zetten door de eindstrijd in het bekertoernooi. Een op maat gemaakte handschoen moet echter uitkomst bieden.

Opnieuw breken
"Ik heb een speciale handschoen laten maken, waardoor ik twee vingers kan spalken. Daar moet ik dan eerst mee gaan trainen. Het zal pijn doen, maar daar moet ik doorheen bijten. Als ik ermee speel, dan zal het waarschijnlijk weer breken, maar dat heb ik er voor over”, aldus een vastberaden Ruiter.

Utrecht-trainer Erik ten Hag sluit het meespelen van Ruiter niet uit. "Robbin wil zelf heel graag. Wij werken eraan om hem klaar te maken voor de finale, maar of dat realistisch is, daar valt op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen."

Ten Hag kreeg in aanloop naar de finale slecht nieuws over Yassin Ayoub. De middenvelder komt door een liesblessure dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. (FOX Sports)