Spelers van Utrecht vliegen Makkelie bijna aan
Spelers van Utrecht vliegen Makkelie bijna aan - © Pro Shots

PSV-fan doet aangifte tegen Makkelie

18 april 2016
Een PSV-supporter heeft aangifte gedaan van 'het vermoeden van matchfixing' tegen scheidsrechter Danny Makkelie.

De politie in Amsterdam neemt de klacht 'serieus', aldus een woordvoerder tegen FOX Sports.

De fan, Marcel Blaak, deed in Eindhoven aangifte tegen de KNVB, de scheidsrechtersbond en Makkelie, die zondag een zeer omstreden penalty gaf aan Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht: 2-2.

Na afloop van het duel gaf de arbiter toe dat hij een andere beslissing had genomen, als hij de ingreep van Willem Janssen van een andere positie had gezien.

Door de late remise in Amsterdam blijft Ajax op basis van een beter doelsaldo aan kop in de Eredivisie. Dat schoot veel fans van de Eindhovenaren in het verkeerde keelgat.

'Arbiters maken voetbal kapot'
"De aangifte is aangenomen", zegt de PSV-supporter bij Omroep Brabant. "Het is doorgestuurd naar Amsterdam. Er gaat een onderzoek komen. Ik wil benadrukken dat het niet mijn bedoeling is geweest om bepaalde clubs te beschadigen. Ik vind gewoon dat de scheidsrechter een nadelige beslissing heeft genomen."

"Scheidsrechters hebben een beslissende rol in wedstrijden, terwijl spelers met hun kwaliteiten een beslissende rol zouden moeten hebben", ging de fan verder. "Wij kopen hier niets voor. Ik hoop dat ik mensen heb wakkergeschud. Zo van: jongens, dit kan zo niet langer. De arbiters maken het Nederlandse voetbal kapot."

Bel-Chinees
De fan erkent wel dat hij alleen kan praten over een 'vermoeden van matchfixing'. "Want ik heb geen bewijs natuurlijk. Dat staat ook zo in de aangifte. Ik luid de klok. Er moet iets gedaan worden. Het moet door alle partijen onderzocht worden. Misschien zit er wel een bel-Chinees op de tribune. Het is een heel moeilijk iets, omdat het niet aantoonbaar is. Maar ik hoop toch dat het goed onderzocht wordt."

De politie in Eindhoven heeft de aangifte maandagmiddag aangenomen en zal deze doorsturen naar de collega's in Amsterdam. "Want daar is de wedstrijd ook gespeeld", legde Blaak uit.

Het korps in de hoofdstad wil en kan niet zeggen of de aangifte is aangekomen en of het inderdaad een vervolg krijgt. "Ik kan alleen vertellen dat elke aangifte serieus genomen wordt", aldus de zegsman. "Ik mag verder niets verstrekken wat uit de politiesystemen komt. Dus ik kan u eigenlijk niets vertellen hierover." (FOX Sports)