Michiel Kramer moet donderdagavond voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen.

De aanklager betaald voetbal heeft een incident tussen de Feyenoord-spits en Groningen-verdediger Etiënne Reijnen onderzocht, maar in plaats van een schikkingsvoorstel te doen aan Kramer, is de zaak direct doorgestuurd naar de tuchtcommissie.

"Dat gebeurt niet heel vaak", geeft woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB toe tegenover FOX Sports. "In de afgelopen drie jaar kan ik me alleen de zaak met Gertjan Verbeek herinneren."

De trainer van toen nog AZ, zei in 2013 dat de aanklager betaald voetbal 'verschrikkelijk en subjectief' was. Dat resulteerde in twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Waarom in dit geval direct de stap naar de tuchtcommissie is gezet, wordt pas donderdag tijdens de zitting duidelijk. Reijnen moet ook naar de tuchtcommissie, maar is slechts opgeroepen als getuige.

"Meestal kun je een schikkingsvoorstel doen op basis van alle verklaringen", legt Adriaanse verder uit. "Maar blijkbaar vindt de aanklager dat de tuchtcommissie hier een oordeel over moet vellen. Dat is redelijk uniek."

Beroep nog mogelijk
Volgens de woordvoerder zou dat kunnen betekenen dat de tuchtcommissie meer bewijs wil zien en/of horen en/of dat de verklaringen niet corresponderen met de beelden.

Het niet doen van een schikkingsvoorstel, wil volgens Adriaanse niet zeggen dat de aanklager Kramer hoe dan ook schuldig vindt en dat het alleen nog de vraag is voor hoeveel wedstrijden Kramer aan de kant wordt gezet. "Als het zo duidelijk was, zou hij wel een schikkingsvoorstel gedaan hebben."

Mocht donderdagavond een straf bekend gemaakt worden, kunnen Feyenoord en de spits nog in beroep. Omdat de zaak dan pas na het weekend door de beroepscommissie behandeld kan worden, is Kramer zondag gewoon inzetbaar tijdens de bekerfinale tegen FC Utrecht.

Kramer greep in het duel met FC Groningen van afgelopen zaterdag Reijnen bij de keel. Scheidsrechter Dennis Higler zag dat niet, vandaar dat de zaak later werd onderzocht.

Vrijgesproken
Kramer lag eerder dit seizoen al in de clinch met de aanklager na een opstootje met Ted van de Pavert in de wedstrijd tegen De Graafschap.

De speler en de club gingen met succes in beroep tegen drie wedstrijden schorsing voor 'slaan in het gezicht' van de verdediger van de Superboeren. De spits van Feyenoord werd vrijgesproken omdat het college van beroep oordeelde dat er 'was geduwd'. (FOX Sports)

Gerelateerd