Luis Suárez
Luis Suárez - © FOXSports.NL

Barça maakt met monsterzege eind aan negatieve reeks

20 april 2016
FC Barcelona heeft woensdag met een monsterzege een einde gemaakt de slechte reeks van de afgelopen weken.

Na drie competitienederlagen op rij en tussendoor ook nog de uitschakeling in de Champions League bevrijdde de Catalaanse ploeg zich met een uitoverwinning van 8-0 op Deportivo La Coruña. Luis Suárez scoorde vier keer.

De zege van Barça was van groot belang in de titelstrijd. De formatie van coach Luis Enrique handhaafde zich aan kop van de Spaanse liga en liep drie punten uit op de naaste belagers Atlético Madrid en Real Madrid. Die twee ploegen spelen later op woensdag.

Suárez stond al een aantal wedstrijden droog, maar tegen Deportivo vond hij gretig het net. Hij scoorde twee keer in de eerste helft, waarvan de tweede keer op subtiel aangeven van Lionel Messi. De andere twee goals vielen na rust, waarmee de Uruguayaan zijn seizoenstotaal op dertig competitietreffers bracht.

Ivan Rakitic tekende ook voor een doelpunt, evenals Messi, Marc Bartra en Neymar. Barcelona ging in de laatste minuten tevergeefs op zoek naar de negende treffer. Dan zou de ploeg een record hebben gevestigd. Nog nooit won een ploeg een uitwedstrijd met 9-0 in de Spaanse competitie. Barcelona won overigens al voor de vierde keer in zijn bestaan een uitwedstrijd met 8-0. (ANP)