Kuijt scoorde eerder dit seizoen tegen Utrecht in de Kuip
Kuijt scoorde eerder dit seizoen tegen Utrecht in de Kuip - © Pro Shots

"Bekerfinale bepaalt of seizoen geslaagd is"

21 april 2016
Het seizoen van Feyenoord is mislukt als zondag de bekerfinale wordt verloren.

Zo redeneerden aanvoerder Dirk Kuijt en trainer Giovanni van Bronckhorst donderdag in de voorbeschouwing op de KNVB Beker-eindstrijd tegen FC Utrecht.

"De bekerfinale bepaalt of het seizoen geslaagd is'', zei Kuijt. "We hebben het hele seizoen ergens naartoe gewerkt. Daar hebben we keihard voor geknokt. In de competitie was het niet constant genoeg, maar in de beker wel. Nu moeten we onszelf belonen.''

Toekomst
De laatste hoofdprijs van Feyenoord dateert alweer van 2008, toen de club de KNVB Beker won. "Hopelijk beginnen we zondag aan een succesvolle reeks met meerdere prijzen'', zei Kuijt. "Het is de bedoeling zo'n prijs mee te nemen naar de toekomst. We zijn bezig aan een goede serie met overwinningen in uitwedstrijden bij Vitesse, FC Twente en ook FC Utrecht. Dit elftal verdient het het seizoen met een prijs af te sluiten.''

Trainer Erik ten Hag gelooft in de bekerwinst van FC Utrecht : "Als we goed zijn, dan kunnen we die beker zeker winnen'', zei hij.

"We hebben veel vertrouwen in een goede afloop van de finale'', viel aanvoerder Willem Janssen zijn trainer bij. "De hele stad is in rep en roer. Het is nu aan ons om die beker ook te winnen.''  (FOX Sports)