FC Utrecht beleeft een uitstekend seizoen: met een vijfde klassering in de Eredivisie zijn de play-offs voor Europees voetbal binnen handbereik en staat de club in de finale van de KNVB Beker.

In de Domstad realiseert zich men echter dat het zomaar een verloren jaargang kan worden.

Lege handen

“Succes heb je pas als je aan het einde van het seizoen met iets tastbaars staat”, aldus Willem Janssen op de clubwebsite.

“Natuurlijk is een finale voor ons geweldig. We zijn er heel blij mee dat we de hele stad in rep en roer hebben gebracht. We hebben er het hele seizoen hard voor geknokt om te staan waar we nu staan, in zowel de KNVB Beker als de Eredivisie. Als je dan met lege handen achterblijft, kun je niet spreken van succes. Je kunt het nu afmaken.”

Lastige tegenstander

Feyenoord, opponent in de bekerfinale, is de afgelopen jaren niet de meest favoriete tegenstander van FC Utrecht. De Rotterdammers verloren slechts een van de laatste twintig duels met de Domstedelingen in alle competities.

In een bekerfinale zeggen statistieken echter weinig, weet ook Utrecht-trainer Erik ten Hag. “Dit is een wedstrijd die, dat is een dooddoener maar het is wel zo, op zich staat. Feit is dat we dit seizoen twee keer tegen Feyenoord speelden en twee keer verloren. Feit is ook dat het twee gelijkwaardige wedstrijden waren.”

Nog een feitje. Bij bekerwinst worden de play-offs overbodig en mag Utrecht Europa in. In Utrecht spreekt men dan zonder twijfel van een succesvol seizoen. (FOX Sports)