Louis van Gaal won de nationale beker in Nederland, Spanje en Duitsland en kan dat op 21 mei ook in Engeland doen. Met Manchester United bereikte hij zaterdag de finale van de FA Cup na de 1-2 zege op Everton.

"Dit is fantastisch voor de spelers en de fans", jubelde Van Gaal op het kolkende Wembley. "We verdienen het om in de finale te staan."

Mopperen
De Mancunians domineerden de confrontatie met Everton voor rust, maar gaven het initiatief in de tweede helft uit handen. Volgens Van Gaal, die ondanks de winst toch wat te mopperen had, werd Everton geholpen door de arbitrale beslissingen. "Wij kregen alles tegen. Daardoor kwam Everton terug in de wedstrijd. De scheidsrechter veranderde de wedstrijd", zei Van Gaal. Een makkelijk gegeven strafschop aan de Toffees werd echter gemist door Romelu Lukaku.

"We hadden zo veel kansen en hadden de wedstrijd al eerder kunnen beslissen", aldus Van Gaal. United treft in de eindstrijd van de FA Cup de winnaar van het duel van zondag tussen Crystal Palace en Watford. (FOX Sports/ANP)

 

Van Gaal gaat niet in op speculaties

23 april 2016
Van Gaal gaat niet in op speculaties
Mag hij blijven of niet? De Engelse media speculeren al maanden over de toekomst van Louis van Gaal bij Manchester United, die volgens hardnekkige...