Yanic Wildschut.
Yanic Wildschut. - © FOXSports.NL

Geliefde Wildschut: Dit had ik niet durven dromen

30 april 2016
Door een 0-4 zege bij Blackpool, met twee goals van Yanic Wildschut, keert Wigan Athletic na een jaar afwezigheid terug in de Championship. Voor de 24-jarige aanvaller viel dit seizoen alles op z’n plek na moeizame jaren. “Ik voel me hier geliefd”, zegt hij tegen FOX Sports.

In december zei je dat de keuze voor Wigan een gok was. Die heeft nogal goed uitgepakt.
“Dat kun je wel zeggen ja. In oktober kwam ik hier op huurbasis van Middlesbrough, omdat ik weinig speelde. Sindsdien gaat het alleen maar bergopwaarts. Zozeer zelfs dat ik in januari tot 2019 tekende en dus definitief de overstap maakte. Bij Wigan kan ik mijn eigen spel spelen en word ik op handen gedragen door de fans. Ik had van tevoren niet durven dromen dat het zo zou lopen.”

Jouw prestaties vielen zodanig op dat je werd opgenomen in het Team van het Jaar van League One.
“Een hele eer om op die manier waardering te krijgen van collega-spelers. Voor mij was dat een bevestiging dat ik het juiste pad ben ingeslagen. Ik heb hier nu zeven competitietreffers gemaakt en tien assists verzorgd. Het voelt goed om zo belangrijk te zijn voor het team. Het geeft vertrouwen.”

Hoe groot is de rol van manager Gary Caldwell geweest in jouw wederopstanding?
“Hij heeft mij de kans geboden om mezelf weer te laten zien en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Met hem heb ik de beste band van alle trainers waarmee ik heb gewerkt. Gary is echt een people manager en weet iedereen op de juiste manier te prikkelen. Zelfs als ik op de bank zat wegens tactische redenen kon hij mij overtuigen van het hoe en waarom. Dat is niet iedereen gegeven.”

En nu na de zomer een heel seizoen schitteren in de Championship?
“Ja, daar ga ik uiteraard voor. Ik denk ook dat ik het niveau aankan, ook al is het bij Middlesbrough niet gelukt. Het is een zware competitie. Kijk maar naar de Nederlandse spelers, de meeste hebben moeite met het niveau. Ik wil daar een uitzondering op zijn. Bij Wigan voel ik mij geliefd en toon ik mijn werkelijke kwaliteiten. Ik geniet hier volop.” (FOX Sports)