Almere City is dankzij een overtuigende 1-4 zege bij FC Emmen door naar de volgende ronde van de Jupiler play-offs.

De eerste wedstrijd was ook al in een 4-1 zege geëindigd voor de polderbewoners.

FC Emmen kwam in de return wel op 1-0 door een goal van Erixon Danso. Een stunt leek er desalniettemin niet echt in te zitten. Almere was bijvoorbeeld gevaarlijk in de counter, getuige een snoeiharde bal op de paal van Pelle van Amersfoort.

In de tweede helft kreeg verdediger Tim Siekman zijn tweede gele en dus rode kaart. Toen was het geloof bij Emmen helemaal weg.

Almere liep daarna uit naar 1-4 via een hattrick van invaller Jason Oost. De afsluiter was van Soufyan Ahannach. 

Almere speelt daardoor vrijdag 13 mei tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Dat is momenteel Willem II, maar Excelsior staat slechts één punt hoger en kreeg negen doelpunten méér tegen.

Willem II speelt zondag uit tegen het al veilige Roda JC, Excelsior reist naar het al gedegradeerde SC Cambuur. (FOX Sports)


Almere speelt daardoor vrijdag 13 mei tegen de nummer zestien van de eredivisie. Dat is momenteel Willem II, maar Excelsior staat slechts één punt hoger en kreeg negen doelpunten méér tegen. Willem II speelt zondag op de slotdag van de eredivisie uit tegen het al veilige Roda JC, Excelsior reist naar het al gedegradeerde SC Cambuur.