Mitchell Dijks maakt zondagmiddag weer zijn opwachting in de basis bij Ajax. De back keert in de mogelijke kampioenswedstrijd tegen De Graafschap terug na een schorsing.

Dijks wordt gepositioneerd als linksachter, een plek die Kenny Tete vorige week tegen FC Twente innam.

Václav Cerny en Thulani Serero hebben opnieuw een plaats bij de eerste elf. De achttienjarige Tsjech Cerny krijgt op de rechterflank de voorkeur boven Anwar El Ghazi en Lasse Schöne. Serero houdt Riechedly Bazoer weer op de bank.

Met een zege op De Graafschap verovert Ajax normaal gesproken de 34e landstitel. Concurrent PSV kan in punten gelijk komen met de koploper uit Amsterdam. De regerend kampioen uit Eindhoven heeft echter een slechter doelsaldo (-6). PSV sluit het seizoen zondagmiddag af met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. 

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever en Dijks; Serero, Klaassen en Gudelj; Cerny, Milik en Younes.

PSV met Locadia
PSV gaat zondagmiddag met Jürgen Locadia in de basis strijden voor de laatste kans op de landstitel in de eredivisie. De club uit Eindhoven neemt het in Zwolle op tegen PEC en heeft een wonder nodig om kampioen te worden.

Locadia krijgt van PSV-trainer Phillip Cocu de voorkeur boven Gastón Pereiro als linksbuiten. Middenvelder Davy Pröpper keert terug in de basis van PSV na zijn schorsing voor de wedstrijd vorige week tegen SC Cambuur (6-2).

Bij PEC Zwolle staat Kevin Begois op doel. De Belg vervangt de geblesseerde Mickey van der Hart.

PSV moet Zwolle verslaan: er is een monsterscore nodig of puntenverlies van Ajax om nog aanspraak te kunnen maken op titelprolongatie. PEC Zwolle gaat ervan uit dat een gelijkspel voldoende is om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal veilig te stellen. (FOX Sports/ANP)