Willem II heeft vrijdag de eerste stap gezet naar lijfsbehoud. De nummer zestien van de Eredivisie begon de nacompetitie met een benauwde overwinning bij Almere City FC: 0-1.

Erik Falkenburg maakte na een kwartier het enige doelpunt in Almere, waar de thuisclub verzuimde een van de vele kansen te benutten.

In de slotfase moest Willem II met tien man zien te overleven, nadat Dries Wuytens met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De verdediger mist daardoor maandag de return in Tilburg, waar de Eredivisieclub een kleine voorsprong verdedigt.

Vertrouwen
De Tilburgse formatie pakte in de laatste weken van de reguliere competitie nauwelijks punten meer en eindigde daardoor onder de streep, met één punt minder dan Excelsior. De ploeg van de vertrekkende trainer Jurgen Streppel tankte vorige week tijdens de slotronde wel wat vertrouwen, door bij Roda JC weer eens te winnen (2-3).

De Tricolores gaven die overwinning vrijdag een vervolg tegen Almere City FC, dat als kampioen van de vierde periode in de play-offs mag strijden om promotie naar de Eredivisie. (ANP)