Strootman in duel met Keisuke Honda, op 14 mei tijdens de topper tussen Milan en Roma
Strootman in duel met Keisuke Honda, op 14 mei tijdens de topper tussen Milan en Roma - © Pro Shots

Strootman en Ramselaar opgeroepen voor Oranje

18 mei 2016
Bondscoach Danny Blind heeft Kevin Strootman, Bart Ramselaar, Tonny Vilhena en Wesley Sneijder opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

Strootman, die geen deel uitmaakte van de voorlopige spelersgroep, keert na een absentie van ruim twee jaar terug in het keurkorps van het Nederlands elftal.

De middenvelder van AS Roma moest in de oefeninterland in en tegen Frankrijk in maart 2014 vanwege een blessure in de 39e minuut worden gewisseld. Daarna kwam hij vanwege knieproblemen niet meer uit voor het nationale team.

Blind maakte zondag bij De Tafel van Kees al bekend dat hij Strootman ging bellen om te vragen hoe zijn club en hij tegenover een terugkeer voor Oranje zouden staan. Positief, is dus het antwoord.

Sneijder sluit aan
Ook Sneijder stond niet op de voorlopige lijst, maar heeft toch een uitnodiging ontvangen. De middenvelder van Galatasaray moet wel het eerste oefenduel op 27 mei - in en met Ierland - aan zich voorbij laten gaan. Een dag eerder staat namelijk de Turkse bekerfinale tussen Galatasaray en Fenerbahçe op het programma.

Vurnon Anita, Jordy Clasie, Timothy Fosu-Mensah, Rick Karsdorp, Timo Letschert, Erik Pieters en Karim Rekik, die wel tot de voorselectie behoorden, zijn afgevallen.

Spelers en staf van het Nederlands elftal verzamelen zondag 22 mei op Schiphol. Diezelfde avond vertrekt het gezelschap naar Portugal, waar een trainingskamp in Lagos is belegd.

Gerelateerd