Anass Achahbar
Anass Achahbar - © Pro Shots

PEC Zwolle legt Achahbar voor vier seizoenen vast

21 mei 2016
Feyenoord heeft een overeenkomst bereikt met PEC Zwolle over een directe transfer van Anass Achahbar.

De 22-jarige aanvaller, die bij Feyenoord nog een contract had voor één seizoen, tekent een verbintenis voor vier jaar bij de club uit Overijssel.

Technisch directeur Martin van Geel laat via de clubsite weten dat zowel Feyenoord als Achahbar openstond voor een transfer. De spits kwam afgelopen seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Voor spelers van zijn leeftijd is het belangrijk om wekelijks aan spelen toe te komen. Daar is het dit seizoen niet van gekomen", aldus Van Geel. "Daarom is de overgang naar PEC Zwolle een goede stap voor hem. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club."

Achahbar zelf laat via de website van PEC Zwolle weten erg blij te zijn met de overgang. "Na positieve gesprekken met technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans was de keuze om voor PEC Zwolle te kiezen snel gemaakt'', reageert hij.

"Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het de komende periode belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken. De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij daarbij al jaren aan, dus ik ben blij hier vanaf komend seizoen onderdeel van uit te maken.''

Achahbar speelde vanaf zijn achtste bij Feyenoord en debuteerde op 28 augustus 2011 in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in het eerste elftal. In vijf seizoenen speelde Achahbar 35 competitiewedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zeven doelpunten wist te maken. In het seizoen 2013-2014 verhuurde Feyenoord de aanvaller aan het Duitse Arminia Bielefeld. (FOX Sports)