Steven Berghuis.
Steven Berghuis. - © Pro Shots

Berghuis: Nul komma nul rekening gehouden met Oranje

22 mei 2016
Steven Berghuis genoot van een rustige vakantie in New York. De wereld van de aanvaller van Watford kwam echter op zijn kop te staan toen zaterdag zijn telefoon rinkelde.

Het was Hans Jorritsma, de teammanager van het Nederlands elftal. Of hij zich maandag wilde melden bij Oranje voor het trainingskamp in Portugal. “Dat was wel even schakelen”, zegt de 24-jarige Berghuis vanuit Amerika tegen FOX Sports. “Ik had echt nul komma nul rekening gehouden met een oproep. Ik zat ook niet in de voorselectie, dus dan denk je er totaal niet aan.”

Berghuis vliegt zondagavond naar Londen en voegt zich maandagavond bij het Nederlands elftal in het Portugese Lagos. “Ik heb een vlucht moeten omboeken, maar dat is een luxeprobleem. Ik ben enorm gretig na een teleurstellend seizoen en heb erg veel zin in de komende weken met Oranje.”

222 minuten
De uitverkiezing van Berghuis, na de afmeldingen van Jürgen Locadia en Bart Ramselaar, mag zeker verrassend genoemd worden. Immers, bij Watford kwam de linkspoot dit seizoen niet verder dan 222 minuten in de Premier League.

“Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden en ben nog steeds dezelfde voetballer als een jaar geleden, toen ik als AZ-speler al eens bij de selectie van het Nederlands elftal zat. Toen was Danny Blind al bondscoach en bij AZ heb ik met Marco van Basten en Dick Advocaat samengewerkt. Zij weten wat ik kan.”

Berghuis kan de komende twee weken zijn debuut maken voor Oranje, dat oefent tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Daarna richt hij zijn focus vooralsnog weer op Watford, waar de Italiaan Walter Mazzarri de vertrekkende Quique Sánchez Flores opvolgt.

“Ik ken Mazzarri nog niet, de gesprekken komen later wel. Waarschijnlijk begin ik de voorbereiding bij Watford, maar sportief gezien wil ik natuurlijk niet nog zo’n seizoen meemaken. Ik wil veel wedstrijden spelen, het liefst bij Watford en anders bij een andere club.”

Feyenoord
Eerder kwam de interesse van Feyenoord naar buiten. Berghuis houdt die optie open. “Ik weet dat ik daar op een lijst sta, maar er is momenteel geen sprake van concrete interesse. Pas dan wil ik er over nadenken. Maar laat duidelijk zijn dat Feyenoord een mooie club is.” (FOX Sports)

Gerelateerd