FC Barcelona heeft zondagavond in een slijtageslag de Spaanse beker gewonnen. De finale tegen Sevilla werd in de verlenging beslist door treffers van Jordi Alba en Neymar, 2-0.

Jordi Alba perste er na 97 minuten een indrukwekkende sprint uit en werd op maat bediend door sterspeler Lionel Messi. Alba schoof de bal diagonaal in het doel van Sevilla-goalie Sergio Rico en opende zo de score.

Op dat moment hadden beide teams nog maar tien spelers in het veld staan. Barcelona moest het na ruim een half uur al stellen zonder Javier Mascherano, die de doorgebroken Kevin Gameiro neerhaalde.

Noodrem
Sevilla nam in het Madrileense Vicente Calderón in de loop van de wedstrijd het heft in handen, maar vergat te profiteren van het numerieke overtal. Ever Banega, die aan het begin van de tweede helft de paal raakte, moest aan het eind van de tweede helft ook inrukken. De Argentijn trok aan de noodrem toen de Braziliaan Neymar doorbrak.

Op dat moment regende het al kaarten. Na de prachtige goal van Alba kwam Sevilla zelfs met negen man te staan, toen Carriço ook moest vertrekken. Barça profiteerde direct: luttele seconden later maakte Neymar de beslissende 2-0.

Blessure Suárez
Naast vreugde over het binnenslepen van de 28ste Copa del Rey, zal men in Catalonië en in Uruguay ook met vrees het nieuws over Luis Suárez afwachten. De aanvaller viel in de tweede helft uit met een verrekking aan zijn been. (FOX Sports)