Robin Pröpper
Robin Pröpper - © Pro Shots

Robin Pröpper transfervrij naar Heracles

26 mei 2016
Heracles Almelo heeft zich versterkt met Robin Pröpper. De 22-jarige verdediger komt transfervrij over van De Graafschap en tekent een contract voor drie seizoenen.

De Arnhemmer kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor De Graafschap, waarmee hij onlangs in de finale van de play-offs tegen degradatie verloor van Go Ahead Eagles. Pröpper speelde meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal namens De Graafschap.

Bij Heracles hoeft de Pröpper niet meteen te rekenen op een basisplaats. "Dit jaar was hij een vaste waarde voor De Graafschap op het hoogste niveau. Bij Heracles Almelo gaat hij de concurrentie aan met Mike te Wierik op de positie van rechter centrale verdediger", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de site van Heracles. 

Volgende stap
Pröpper toont zich tevreden met zijn transfer. "Met deze stap hoop ik mezelf verder te ontwikkelen en opnieuw mooie jaren te beleven. Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren goede stappen gemaakt. Deze lijn wil ik met de club voortzetten, al direct volgend seizoen. Ik heb er zin in.”

Eerder legde Heracles al de aanvallers Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem vast. Zij komen allebei over van Excelsior. (FOX Sports)