Dit weekend spelen verschillende toplanden oefeninterlands in voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De oefencampagnes zijn live te volgen bij FOX Sports.

Het Nederlands elftal fungeert op vrijdagavond als sparringpartner voor EK-ganger Ierland. De ploeg van bondscoach Martin O'Neill kan in een poule met België, Italië en Zweden zijn borst nat maken.

Een dag later oefenen onze zuiderburen tegen Zwitserland. De Rode Duivels kunnen als gevaarlijke outsider voor de Europese titel worden gezien. Het keurkorps loopt met spelers als Eden Hazard en Kevin De Bruyne over van talent en bondscoach Marc Wilmots hoopt met hen hoge ogen te gooien.

Op zondag komen de landen in actie die het mondiale interlandvoetbal het afgelopen decennium hebben gedomineerd. Spanje gaat in Frankrijk haar titel verdedigen en kan zelfs voor de derde keer op rij het EK winnen. De ploeg van bondscoach Vincente del Bosque oefent tegen Bosnië.

Ook regerend wereldkampioen Duitsland komt in actie. Keuzeheer Joachim Löw neemt het met zijn formatie op tegen Slowakije. (FOX Sports)

Oefeninterlands op FOX Sports:

Vrijdag 27 mei
Engeland – Australië, 20:40 op FOX Sports 2
Ierland – Nederland, 20:45 op FOX Sports 1

Zaterdag 28 mei
Zwitserland – België, 16:10 uur op FOX Sports 2

Zondag 29 mei
Duitsland – Slowakije, 17:40 uur op FOX Sports 2
Spanje – Bosnië-Herzegovina, 17:55 uur op FOX Sports 6
Roemenië – Oekraïne, 19:25 uur op FOX Sports 4

Gerelateerd