Op 3 juni gaat in de Verenigde Staten de Copa América van start. FOX Sports warmt op door een blikvanger van het toernooi in de schijnwerpers te zetten. Vandaag: Wes Morgan.

Wie?
Voor Wes Morgan zitten de hoogtepunten van zijn carrière duidelijk in de staart. De 32-jarige verdediger van Jamaica zorgde met Leicester City voor een van de grootste verrassingen in de voetbalhistorie door met zijn clubje kampioen van de Premier League te worden.

Waar?
Morgan zag voor het eerst het levenslicht in het Engelse Nottingham. Nadat hij als jongeling voornamelijk uitkwam in de krochten van het profvoetbal, belandde hij vijf seizoenen geleden bij Leicester City. Met de Foxes werd hij eerst kampioen in de Championship, om twee jaar later de Premier League-titel te pakken.

Waarom?
Omdat Morgans grootouders van Jamaicaanse afkomst zijn, mag hij uitkomen voor de Reggea Boyz. Voor Jamaica is het de tweede keer dat zij deelnemen aan de Copa. In 2015 ontving de ploeg een wild card, dit jaar kwalificeerden Morgan en consorten zich op eigen kracht.

Wat?
Dat Jamaica, nummer 55 op de wereldranglijst, de lastige groep met Mexico, Uruguay en Venezuela overleeft, lijkt onwaarschijnlijk. Maar als iemand weet dat sprookjes bestaan, is het wel Wes Morgan. (FOX Sports)

De Copa América is vanaf 4 juni tot en met 26 juni live te volgen op FOX Sports.

Copa Countdown: Arturo Vidal

27 mei 2016
Copa Countdown: Arturo Vidal
Op 3 juni gaat in de Verenigde Staten de Copa America van start. FOX Sports warmt op door een blikvanger van het toernooi in de schijnwerpers...