Op 3 juni gaat in de Verenigde Staten de Copa America van start. FOX Sports warmt op door een blikvanger van het toernooi in de schijnwerpers te zetten. Vandaag: Arturo Vidal.

Wie?
Arturo Erasmo Vidal Pardo werd op 22 mei 1987 geboren in Santiago te Chili. Vidal heeft in zijn jaren als voetballer een aardige reputatie als bad boy opgebouwd, hij is niet vreemd van auto-ongelukken en nachtelijke avonturen vol alcohol en vrouwen. Bad boy of niet, Vidal is bovenal een begenadigd middenvelder. 

Waar?
Vidal vertrok in 2007 uit zijn vaderland en verdedigde drie jaar lang de clubkleuren van Bayer Leverkusen. De middenvelder speelde zich in de kijker van de absolute voetbaltop en verkaste naar Juvenstus, waar hij vier landtitels veroverde. Sinds dit seizoen komt Vidal uit voor Bayern München, waarmee hij meteen de landstitel en nationale beker pakte. 

Winstkans?
Brazilië en Argentinië zijn uiteraard de torenhoge favorieten voor de eindzege. Chili kan geclassificeerd worden als een gevaarlijke outsider. Een outsider die weet wat het is om de Copa América te winnen. In 2015 schreef Chili namelijk de trofee op zijn naam. En wie zegt dat de Chilenen dat kunststukje niet kunnen herhalen.

Wat!?
De Chileen was bij uitstek de meest besproken persoon van de Copa América in 2015. Niet alleen vanwege zijn uitstekende spel op het toernooi in zijn vaderland. Meer nog door zijn streken buiten het veld. De middenvelder van Bayern München reed in een buitenwijk van hoofdstad Santiago zijn peperdure Ferrari in puin. Hij werd daarna gearresteerd met een alcoholpromillage van 1,2 in zijn bloed, waar het toegestane maximum 0,8 is.

Bondscoach Jorge Sampaoli schopte Vidal ondanks zijn capriolen niet uit de selectie en dat was misschien maar goed ook. Met Vidal in een leidende rol versloegen de Chilenen Argentinië in de finale na penalty’s. (FOX Sports)

De Copa América is vanaf 4 juni tot en met 26 juni live te volgen op FOX Sports.