Galatasaray heeft voor de derde maal op rij beslag gelegd op de Turkse beker. In de eindstrijd rekende de ploeg uit Istanbul af met stadgenoot Fenerbahçe, 1-0.

Lukas Podolski kroonde zich in speelstad Antalya tot matchwinner van het duel. De Duitser kopte na een half uur de eerste en - zo bleek later - enige treffer binnen. Op dat moment een dikverdiende voorsprong voor Gala, dat in het eerste bedrijf de betere ploeg was.

Fenerbahçe kwam na de pauze een stuk gevaarlijker voor de dag, maar tot doelpunten leidde dat niet. Robin van Persie (Fener) en Wesley Sneijder (Gala) maakten die tweede helft niet meer mee. Zij werden beiden in de rust gewisseld.

De bekerwinst levert Galatasaray overigens geen plaatsing voor Europees voetbal op. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink is door de UEFA uitgesloten van de continentale toernooien, wegens het schenden van de financiële fair play-regels.

Na het laatste fluitsignaal kreeg aanvaller Nani nog een rode kaart, omdat hij uit protest applaudisseerde richting de arbitrage. (FOX Sports)