Engeland heeft in aanloop naar het EK in Frankrijk een zege geboekt op Australië: 2-1.

De Engelsen begonnen in het Stadium of Light met debutant Marcus Rashford in de basis. De tiener ontwikkelde zich het afgelopen seizoen pijlsnel onder Louis van Gaal bij Manchester United en kreeg van bondscoach Roy Hodgson de kans zich te laten zien.

Rashford betaalde het vertrouwen van Hodgson al vroeg uit. In de derde minuut volleerde hij een afgeslagen voorzet hard in het doel. De spits is met zijn is met 18 jaar en 208 dagen de jongst scorende debutant ooit voor Engeland.

Invallers
Na de hervatting kwamen ervaren rotten James Milner en Wayne Rooney in het veld voor respectievelijk Jack Wilshere en Adam Lallana. Rooney gaf al snel zijn visitekaartje af door als eindstation te fungeren van een rappe counter. Even later had de topscorer aller tijden van Engeland de kans om zijn tweede van de avond te maken, maar hij vergat zijn schoen tegen de bal te zetten. 

Australië kwam met nog een kwartier op de klok terug in de wedstrijd. De Socceroos kregen daarbij de hulp van Engelsman Eric Dier, die de bal in eigen doel kopte. 

​Groep B
Op 2 juni staat het volgende oefenduel op het programma voor de Three Lions tegen Portugal. Op het EK is Engeland ingedeeld in groep B met Wales, Rusland en Slowakije. (FOX Sports)

Gerelateerd