Andrés Guardado heeft Mexico zaterdagnacht aan de winst geholpen in een oefenduel met Paraguay.

De middenvelder van PSV maakte na 32 minuten de enige treffer van het duel.

In het Georgia Dome in het Amerikaanse Atlanta had Guardado evenals zijn clubgenoot Héctor Moreno een basisplaats. Beide PSV’ers werden na een klein uur gewisseld.

Guardado vertelde na de wedstrijd aan verslaggevers dat hij nog steeds hoopt dat PSV hem naar de Olympische Spelen laat gaan. "Het zal moeilijk worden", beseft hij. "Ik begrijp mijn club PSV, maar hopelijk bereiken ze een akkoord. De Mexicaanse bond doet er alles aan om mij naar de Olympische Spelen te krijgen. We moeten zoeken naar een oplossing die ook goed is voor PSV. Ik heb namelijk veel aan ze te danken."

Guardado mist de eerste wedstrijden van PSV in het nieuwe seizoen als hij voor Mexico aan de Spelen deelneemt. De leiding van de kampioen van Nederland wil hem vooralsnog in Eindhoven houden.

Zowel Mexico als Paraguay bereidt zich voor op de Copa América, die vrijdagnacht van start gaat in de Verenigde Staten. Paraguay komt op de tweede speeldag in actie tegen Costa Rica. Een dag later treedt Mexico aan tegen Uruguay. (FOX Sports/ANP)

De Copa América is live en exclusief te zien bij FOX Sports