Lionel Messi.
Lionel Messi. - © Pro Shots

Copa Countdown: Lionel Messi

30 mei 2016
Op 3 juni gaat in de Verenigde Staten de Copa América van start. FOX Sports warmt op door een blikvanger van het toernooi in de schijnwerpers te zetten. Vandaag: Lionel Messi.

Wie?
Lionel Messi behoeft nauwelijks introductie. De 28-jarige Argentijn is uitgegroeid tot een van de beste voetballers van de wereld, zo niet de beste.

Waar?
De kleine Messi werd geboren in Rosario in de provincie Santa Fe. Hij speelde zich bij buurtclub Grandoli in de kijker bij Newell’s Old Boys waar hij zich op zevenjarige leeftijd inschreef. FC Barcelona haalde hem in 2000 naar Catalonië en dat bleek een gouden greep. Anno 2016 puilt de erelijst van La Pulga (De Vlo) uit. Zo werd hij onder meer acht keer kampioen van Spanje en veroverde hij vier keer de Champions League.

Winstkans?
De eindzege in de Copa América ontbreekt nog op het indrukwekkende palmares van Messi en daar hoopt hij in de Verenigde Staten verandering in te brengen. Argentinië behoort als vanouds tot de favorieten, maar won het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor het laatst in 1993. Vorig jaar bleek Chili in de finale na strafschoppen te sterk.

Wat!?
Een week voor de start van de Copa América hielden de Argentijnse fans hun adem in toen Messi in de oefeninterland tegen Honduras uitviel met een rugblessure. Dat lijkt met een sisser af te lopen, maar dan zijn er ook nog de beschuldigingen van belastingfraude aan zijn adres en dat van zijn vader Jorge. Messi is momenteel in Spanje om zich te verantwoorden voor de rechter. Hij zou niets hebben geweten van de belastingontduiking van 4,1 miljoen euro, geïnitieerd door zijn vader. Niet bepaald een vlekkeloze voorbereiding op de Copa. (FOX Sports)

De Copa América is vanaf 4 juni tot en met 26 juni live te volgen op FOX Sports.

Copa Countdown: Antonio Valencia

1 juni 2016
Copa Countdown: Antonio Valencia
Op 3 juni gaat in de Verenigde Staten de Copa América van start. FOX Sports warmt op door een blikvanger van het toernooi in de schijnwerpers...