Cristiano Ronaldo speelt donderdag niet voor Portugal tijdens de oefeninterland tegen Engeland.

De kersverse Champions League-winnaar gaf toe rust nodig te hebben voorafgaand aan het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Ronaldo bezorgde zaterdag Real Madrid de Champions League door in de finale de beslissende penalty binnen te schieten tegen Atlético Madrid.

Zijn Portugese collega-internationals zijn al in voorbereiding op het EK en wonnen zondag de oefeninterland tegen Noorwegen (3-0).

Ronaldo sluit niet meteen aan bij de ploeg van bondscoach Fernando Santos. "Nee, kom op! Laat mijn benen even rusten. Het is nu tijd om te genieten van de Champions League-winst. Daarna heb ik zes dagen om me voor te bereiden op een goed EK", aldus de all-time topscorer van Portugal. 

‚ÄčIk ben er altijd
"Ik ben heel moe, heb meer dan 4.000 minuten gespeeld dit seizoen. Ik ben de nummer één in het team wat betreft gespeelde minuten. Dat betekent veel voor me: het betekent dat ik nog steeds goed ben. Ik voel me fysiek en mentaal goed. Nu ben ik uiteraard moe maar ik ben er nog steeds, ik ben er altijd", sluit Ronaldo karakteristiek af.  (FOX Sports)

De oefeninterland Engeland - Portugal is op donderdag 2 juni om 20.45 uur te zien op FOX Sports 2.

Gerelateerd