Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. - © Pro Shots

Zlatan sluit terugkeer naar Zweedse competitie uit

1 juni 2016
Waar hij komend seizoen voetbalt, zei Zlatan Ibrahimovic ook woensdag tijdens een persmoment bij het Zweedse nationale elftal niet.

Een terugkeer naar Zweden sluit de 34-jarige aanvaller wel uit. Voor die competitie is hij nog te goed, aldus Zlatan, die onlangs na vier seizoenen afscheid nam van Paris Saint-Germain. Op geruchten over een vertrek naar Manchester United ging hij niet in.

Volgens ingewijden stopt Ibrahimovic na het Europees kampioenschap in Frankrijk als international. Dat zou betekenen dat Nederland de spits niet treft in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018, in september.

"Ik heb daar nog niet over nagedacht. Ik ben in Frankrijk om het EK te spelen, daar stop ik al mijn energie in'', zo liet Zlatan woensdag zelf niets los over zijn eventuele afscheid.

Ibrahimovic ontbrak maandag in een oefenduel van Zweden met Slovenië (0-0) wegens een kuitblessure. De Zweedse fans hoeven zich geen zorgen te maken.

"Ik voel me sterk, zeer sterk'', aldus Ibrahimovic, die met Zweden op 13 juni aan het EK begint met een wedstrijd tegen Ierland. (ANP)

Gerelateerd