Tom van Weert
Tom van Weert - © Pro Shots

Tom van Weert voor drie jaar naar FC Groningen

1 juni 2016
FC Groningen heeft Tom van Weert gecontracteerd. De 25-jarige spits komt transfervrij over van Excelsior en tekent voor drie jaar.

Van Weert speelde sinds 2014 voor de Kralingers. In de afgelopen twee jaar speelde de spits 64 Eredivisie-duels, waarin hij 24 keer scoorde.

Zijn treffers blonken vaak uit in schoonheid, getuige bijvoorbeeld zijn goal tegen Roda JC in de beker vorig jaar of zijn doelpunt in de Kuip tegen stadsgenoot Feyenoord.

'Meer kapers'
"We hebben lang aan zijn komst naar Euroborg gewerkt en zijn dan ook blij dat dit nu gelukt is", zegt technisch manager Peter Jeltema van de Groningers. "Van Weert is een type spits, dat wij goed kunnen gebruiken. Hij is onze gewenste versterking voor de aanval. Er waren meer kapers op de kust voor hem, maar Van Weert wilde graag naar Groningen en daar zijn we heel blij mee."

Ook FC Utrecht en Willem II waren in de markt voor Van Weert. De aanvaller is nu op vakantie en zal bij thuiskomst medisch gekeurd worden in de Euroborg. "Bij mijn perspresentatie zal ik mijn verhaal doen over mijn overgang naar Groningen", aldus Van Weert. "Ik stap nu in ieder geval met een heel goed gevoel op het vliegtuig en ben blij dat de volgende stap van mijn loopbaan in Groningen ligt." (FOX Sports)