Mesut Ozil en Balasz Dzsudzsak knokken om de bal
Mesut Ozil en Balasz Dzsudzsak knokken om de bal - © Pro Shots

Arbitrage snurkt twee keer tijdens Duitsland - Hongarije

4 juni 2016
Duitsland heeft in de laatste oefenpartij voor de start van het EK met 2-0 gewonnen van Hongarije. Maar op beide goals viel wel wat aan te merken.

Al binnen de eerste minuut had Duitsland op 1-0 moeten staan. Julian Draxler was attent na een slim passje van Mario Götze.

Bij de tweede paal had de aanvaller van Wolfsburg de bal voor het intikken. Helaas voor hem en Duitsland werd de treffer onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Dat onrecht werd zes minuten voor rust tenietgedaan door Adam Lang. De Hongaarse verdediger werkte per ongeluk een voorzet van Jonas Hector achter zijn eigen doelman, al was anders Mario Götze er wel als de kippen bij geweest. Hector stond overigens buitenspel bij deze assist.

In de tweede helft profiteerde Duitsland opnieuw van een buitenspelsituatie. Mario Gómez bevond zich in offside-positie, toen hij de bal terugkopte en panklaar neerlegde voor Thomas Müller.

Voor beide landen was dit het laatste oefenduel voor de start van het EK. Duitsland opent op 12 juni tegen Oekraïne en Hongarije op 14 juni tegen Oostenrijk. (FOX Sports) 

 

 

Gerelateerd