Brazilië-aanvoerder Dani Alves tegen Ecuador
Brazilië-aanvoerder Dani Alves tegen Ecuador - © FOXSports.NL

Slechte start geen incident voor Seleção

5 juni 2016
Brazilië startte zaterdagnacht tegenvallend in de Copa América door gelijk te spelen tegen Ecuador (0-0). Het zwakke begin van de Seleção blijkt geen incident te zijn.

Op de laatste vijf Copa's wist Brazilië maar twee keer zijn eerste wedstrijd van het toernooi te winnen. In 2011 werd eveneens begonnen met een doelpuntloos gelijkspel, toen tegen Venezuela.

In 2001 en 2007 opende Brazilië tegen Mexico en dat liep helemaal slecht af voor de Goddelijke Kanaries. Beide duels gingen verloren (0-1 en 0-2).

Bijzonder opmerkelijk
Dat de ploeg van bondscoach Carlos Dunga punten liet liggen tegen Ecuador was bijzonder opmerkelijk. Brazilië won twaalf van de laatste dertien Copa-duels met deze tegenstander. De laatste keer dat dit niet lukte was in 1963, toen het 2-2 werd.

Dat een slow start niet altijd tot een rampzalig toernooi hoeft te leiden, bewees Brazilië in 2007. Na de nederlaag tegen Mexico rechtte de ploeg de rug. Aan de hand van topscorer Robinho veroverde Brazilië toen de titel. (FOX Sports)

Zweden met Zlatan simpel langs Wales

5 juni 2016
Zweden met Zlatan simpel langs Wales
Zweden gaat met een glimlach op het gezicht naar het EK in Frankrijk. Sterspeler Zlatan Ibrahimovic, terug na een kuitblessure, en zijn teamgenoten...