Zweden gaat met een glimlach op het gezicht naar het EK in Frankrijk. Sterspeler Zlatan Ibrahimovic, terug na een kuitblessure, en zijn teamgenoten wonnen zondag simpel van Wales: 3-0.

Zweden, dat veel gevaarlijker was dan Wales, kwam vlak voor rust op voorsprong via Emil Forsberg. De linkermiddenvelder schatte een voorzet van Ibrahimovic, die maandag tegen Slovenië nog geblesseerd ontbrak, op waarde en sloeg toe.

Nadat Mikael Lustig na een uur de score had verdubbeld, bepaalde oud-Feyenoorder John Guidetti in de slotfase de eindstand op 3-0. Het was de eerste interlandgoal voor de spits, die binnenkort vader wordt.

Wales stapt met een minder goed gevoel het vliegtuig in. Na de succesvolle EK-kwalificatiereeks werd geen duel meer gewonnen. Van Nederland en Oekraïne werd verloren, tegen Noord-Ierland werd gelijkgespeeld.

Tsjechië
Ook bij Tsjechië zal de stemming wel eens beter zijn geweest. De ploeg van bondscoach Pavel Vrba verloor met 1-2 van Zuid-Korea. 

Voor de Aziaten scoorde onder meer oud-Ajacied Hyun-Jun Suk. Marek Suchy nam de Tsjechische treffer voor zijn rekening. Tsjechië speelde het laatste half uur met tien man omdat Theodor Gebre Selassie tweemaal geel ontving. (FOX Sports)