Luciano Narsingh in duel met Jan Vertonghen tijdens de laatste ontmoeting tussen België en Nederland.
Luciano Narsingh in duel met Jan Vertonghen tijdens de laatste ontmoeting tussen België en Nederland. - © Pro Shots

Oranje oefent in november tegen België

5 juni 2016
Het Nederlands elftal speelt op woensdag 9 november een vriendschappelijke interland tegen België.

De oefeninterland vormt de 126e ontmoeting tussen Nederland en België en wordt gespeeld in de Amsterdam Arena.

De laatste ontmoeting tussen Oranje en de Rode Duivels dateert van woensdag 15 augustus 2012. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel werd het 4-2 voor de thuisploeg.

Het was de wedstrijd waarin Louis van Gaal zijn rentree maakte als keuzeheer van het Nederlands elftal. De huidige bondscoach Danny Blind zat destijds in Brussel voor het eerst op de bank als assistent.

De oefeninterland in november dient voor Oranje als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van vier dagen later in en tegen Luxemburg.

Interlands
Na 125 onderlinge duels met België is de balans in het voordeel van het Nederlands elftal, dat 55 overwinningen boekte tegenover 44 nederlagen. De laatste zege dateert wel van bijna twintig jaar geleden, op 6 september 1997 in de WK-kwalificatie (3-1). Daarna volgden vier remises en twee nederlagen.

Oranje sloot een roerig interlandjaar, met het missen van het EK als absoluut dieptepunt, zaterdag af met een overwinning op EK-ganger Oostenrijk (0-2).

De volgende interland is op donderdag 1 augustus, een oefenpartij in Eindhoven tegen Griekenland. Vijf dagen later opent Oranje de WK-kwalificatie in Solna tegen Zweden. Daarna volgen duels met Wit-Rusland (7 oktober in Rotterdam) en Frankrijk (10 oktober in Amsterdam).

Het Nederlands elftal heeft voor volgend jaar al een oefeninterland tegen Italië op het programma staan, op dinsdag 28 maart in Amsterdam. (FOX Sports)

Gerelateerd