Met FC Barcelona pakte hij al veel titels, maar een hoofdprijs met Argentinië ontbreekt nog altijd in de uitpuilende prijzenkast van Lionel Messi.

De Argentijn hoopt daar dit jaar verandering in te brengen tijdens de jubileumeditie van de Copa América in de Verenigde Staten. "Dit is een heel speciaal toernooi voor mij, zeker na de verloren finale van vorig jaar", zei de aanvoerder van de 'Albicelestes' maandag in de Spaanse krant El Mundo Deportivo. "Daarom wil ik de Copa América dolgraag winnen voor Argentinië."

Messi leidde zijn land in 2005 op Nederlandse bodem naar winst van het WK voor spelers onder 20 jaar en drie jaar later in Peking naar olympisch goud. Maar de Argentijnen willen meer. Ze hopen dat Messi hen een absolute hoofdprijs bezorgt, zoals Diego Maradona deed op het WK van 1986. Die druk rust al jarenlang op de schouders van de dribbelkoning.

22 jaar zonder prijs
Twee jaar geleden bereikte Argentinië aan de hand van Messi de WK-finale, maar daarin was Duitsland in de verlenging te sterk. De eindstrijd van de Copa América ging vorig jaar tegen Chili verloren via strafschoppen. "Een nachtmerrie zonder eind", schreef een Argentijnse krant toen. "We zitten al 22 jaar zonder prijs."

Argentinië opent de Copa América in de nacht van maandag op dinsdag tegen Chili, een beladen herhaling van de finale van vorig jaar. Messi moet dan naar alle waarschijnlijkheid toekijken. De aanvaller heeft nog steeds last van de rugblessure die hij ruim een week geleden opliep en trainde de afgelopen dagen apart van de groep. Zondag werd Messi wel weer met een bal gesignaleerd. (FOX Sports/ANP)

Argentinië - Chili is in de nacht van maandag op dinsdag om 04.00 uur te zien op FOX Sports 

Gerelateerd