De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de rellen op het veld bij De Graafschap na afloop van het play-off-duel met Go Ahead Eagles.

Deventer spelers werden op zondag 22 mei tijdens het feestvieren op het veld op De Vijverberg aangevallen door boze De Graafschap-fans. Door het 1-1 gelijkspel degradeerden de Superboeren naar de Jupiler League en vlogen de Eagles juist de Eredivisie in.

Ook werd er vuurwerk in het bezoekersvak gegooid. Daarnaast raakten sommige spelers van Go Ahead slaags met aanhangers van de club uit Doetinchem.

De Graafschap heeft tot 15 juni om verklaringen op te sturen naar de KNVB. "Dat willen we heel zorgvuldig doen'', zegt commercieel directeur Martine Zuil tegen het Algemeen Dagblad.

"De aanklager wil graag weten wat wij er zelf aan gaan doen. Sommige fans zullen we keihard straffen en willen we nooit meer zien. Anderen die op het veld kwamen, wilden alleen onze spelers troosten. Dat mag ook niet, maar er zit wel een verschil in.''

De Graafschap gaat ook maatregelen nemen zodat fans niet meer van de ene naar de andere tribune kunnen lopen. (FOX Sports)

Chelsea koopt Eva Carneiro af

7 juni 2016
Chelsea koopt Eva Carneiro af
De weggestuurde teamarts Eva Carneiro heeft dinsdag met haar ex-werkgever Chelsea alsnog overeenstemming bereikt over een vertrekregeling.