Neymar ontbreekt op de huidige Copa América Centenario, omdat hij van Barcelona alleen op de Olympische Spelen mag uitkomen
Neymar ontbreekt op de huidige Copa América Centenario, omdat hij van Barcelona alleen op de Olympische Spelen mag uitkomen - © Pro Shots

Neymar voor rechter gedaagd wegens fraude en corruptie

7 juni 2016
Het Openbaar Ministerie in Spanje gaat Neymar vervolgen.

De 24-jarige aanvaller wordt beschuldigd van fraude en corruptie bij zijn miljoenentransfer van Santos naar Barcelona in 2013.

Met Neymar zijn ook zijn vader en tevens manager Neymar Da Silva Santos en de ex-voorzitters Sandro Rossell (Barcelona) en Odilio Rodrigues (Santos) voor het gerechtshof gedaagd.

Familiebedrijf
De moeder van Neymar is eveneens aangeklaagd, omdat zij als aandeelhouder van het familiebedrijf ook financieel voordeel zou hebben gehad bij de frauduleuze transfer.

Barcelona betaalde voor Neymar volgens de officiële berichten een bedrag van 57,1 miljoen euro.

Een Braziliaanse investeringsgroep, die veertig procent bezat van de sportrechten van de Braziliaan, claimt dat de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg.

Daardoor zou de firma enkele miljoenen aan inkomsten zijn misgelopen, die onder meer naar Neymar en zijn familie gevloeid zouden zijn.

Messi
Eerder deze week stond ook een andere ster van FC Barcelona, Lionel Messi, voor de rechtbank. De Argentijn wordt beschuldigd van belastingontduiking, al eist het OM in zijn zaak vrijspraak. De Argentijn zou niet op de hoogte zijn geweest van de frauduleuze praktijken. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd