Sascha Lewandowski
Sascha Lewandowski - © Pro Shots

Duitse trainer Sascha Lewandowski (44) overleden

9 juni 2016
Sascha Lewandowski is overleden. De Duitse oud-trainer werd woensdag op 44-jarige leeftijd dood gevonden in zijn huis in Bochum.

Lewandowksi boekte zijn eerste successen als trainer bij de jeugd van VfL Bochum, en verkaste daarna naar Bayer Leverkusen, waar hij tussen 2007 en 2014 verschillende jeugdteams onder zijn hoede had.

Na het vertrek van hoofdtrainer Robin Dutt in april 2012 werd Lewandowski als interim-trainer gepromoveerd naar het eerste elftal van Bayer Leverkusen, samen met de Fin Sami Hyypiä. 

Na afloop van het seizoen 2012/2013 ging Hyypiä alleen verder als hoofdcoach en richtte Lewandowski zich weer op de jeugd. Na het ontslag van de Fin in april 2014 nam Lewandowski zijn positie weer een paar weken over, tot de aanstelling van Roger Schmidt.

Afgelopen seizoen was Lewandowski werkzaam als trainer van 1. FC Union Berlin, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. In februari van dit jaar stond hij tijdelijk op non-actief vanwege een burn-out. Lewandowski diende niet lang daarna op aanraden van de artsen zijn definitieve ontslag in.

"We zijn diep geschokt en ongelooflijk verdrietig. Onze oprechte deelneming en diepste medeleven aan de familie en nabestaanden van Sascha Lewandowski," liet Union-voorzitter Dirk Zingler via de clubwebsite weten. 

De oorzaak van zijn overlijden is nog niet onduidelijk. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand