Coutinho
Coutinho - © FOXSports.NL

Brazilië laat oude tijden herleven in Copa

9 juni 2016
Brazilië deed woensdagnacht oude tijden herleven in de Copa América.

De Seleção, die nog zo matig startte tegen Ecuador (0-0), swingde naar een 7-1 zege op het arme Haïti. Een score die Brazilië lang niet behaalde in de Copa en goede vooruitzichten biedt.

De laatste twee keer dat Brazilië een zevenklapper maakte in de Copa, gingen de Goddelijke Kanaries er uiteindelijk ook met de beker vandoor. In 1999 werd Venezuela met 7-0 geslacht, mede dankzij twee goals van Ronaldo en Márcio Amoroso.

Twee jaar eerder stond die uitslag ook op de borden. Toen werd Peru, nota bene in de halve eindstrijd, afgedroogd. Net als in 1999 werd vervolgens ook de finale gewonnen.

Dubbele cijfers tegen Bolivia
In totaal heeft Brazilië nu elf keer zevenmaal of meer gescoord in de Copa. Maar liefst acht van die monsterzeges werden behaald voor de jaren zestig. In 1949 werd – vooralsnog – een recordscore gevestigd. Toen werd Bolivia met 10-1 van het veld geveegd.

Een persoonlijk feestje was er woensdag voor Philippe Coutinho, die tegen Haïti driemaal scoorde. De middenvelder van Liverpool is de dertiende Braziliaan die op de Copa een hattrick produceerde. Hij is de eerste die hierin slaagde sinds Robinho dat deed in 2007 tegen Chili. (FOX Sports) 

 

Deens international Agger stopt

9 juni 2016
Deens international Agger stopt
Daniel Agger beëindigt zijn voetballoopbaan. Dat heeft de 31-jarige Deense international donderdag via Twitter bekendgemaakt. Agger speelde 75...